Ne merge mintea la rece

Posted: 18/01/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , ,

Romanii in general sunt un popor de conservatoristi ( ma mir cum de nu s-a infiintat partidul conservator inca), greu schimbabili, care ne urnim greu. A se vedea modelul Dacia, care a trecut decenii la rand cu acelasi look, a se vedea ciocolata ROM , care persista de pe vremea ceausista, a se vedea chiar si proverbul „‘ apa trece , pietrele raman”    ( noi stam ca bolovanii nemiscati- a se intelege nuanta de gluma la adresa bolovanilor!!!!). Dar conform  zicerii din reclama, vine un moment al dezghetarii mintii la romani, al umflarii mamaligii ( cum spuneau altii) si culmea acesta e chiar iarna. Nu stiu cum se face, dar decembrie in 1989 a cazut  iarna, ca si ianuarie 2012 , care e tot iarna.! ( sa fie vreo coincidenta?) Nu stiu ce avem noi cu iarna, de incep sa se invarta rotitele. Cred ca gandim mai pentru noi, mai chibzuit pe timp de iarna, cand vedem cat e de platit la gaz, cat e rata la banca, cat avem taxele comune, cat ne mai ia si Electrica pentru consumul de energie. Si atunci ce ne zicem: in loc sa mai stam in casa sa ardem gazul, sa aprindem lumina, sa consumam apa si toate cele, mai bine hai sa iesim in strada, in piata, sa vedem ce e de facut! Poate asa reusim sa facem si niscai economie  la plata facturilor, dar mai ales poate reusim sa schimbam ceva in bine in tara asta.

Inclin sa cred ca foarte curand, vorba romanului ” de- ar fi trei veri si inc- o vara”, se va transforma in ” unde esti tu iarna draga, ce ne faci mintea sa mearga’?”.

Sa dea bunul D -zeu ca macar o data la 20 de ani ( cu toate ca e cam rar si pierdem mult sin timpul nostru), sa ne dam mainile si sa facem un ”brainstorming” pentru a repune Romania in miscare!

 

Reclame
Comentarii
  1. ACIDUZZU spune:

    Draga Marius, ai grija ca o sa te invidieze marii producatori de bere din Romania pentru ca le faci concurenta neloiala pe teme de publicitate care se bat cap in cap cu aroma de malt, hamei si drojdie…
    Caci, daca bei…nu-ti mai merge mintea la rece ci doar la cald ! Categoric !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s