Mai putem scapa de ”iepuri”??

Posted: 16/01/2012 in Politică
Etichete:, , , ,

In 1859, un anume fermier englez pe nume  Thomas Austin, vanator patimas, la plecarea in Australia, a luat cu el si cativa iepuri ( 12, 24, sau cati or fi fost), pentru a ii pune in ograda si ferma lui, ca sa  se inmulteasca acolo, local, sa mai ocheasca din cand in cand dupa ei! Ce ziceti, au ramas ingraditi de gardurile fermei si si-au vazut bucurosi de treaba lor pe teriotoriul fermei? Nici vorba? In decurs de 10 ani, s-au inmultit asa mult incat au devenit o pacoste si o calamitate naturala pe capul Australiei. S-a recurs la tot felul de metode: vanatoare, insecticide, virusi, dar fara rezultatele scontate, astfel incat acum, iepurii australieni, reprezinta pericolul cel mai mare in distrugerea recoltelor din Australia!! Se impusca milioane de ei anual, dar inmultirea lor continua in permanenta.

Trecand la lucruri serioase pentru noi, romanii, si facand analogie cu iepurii australienilor, oare care sunt iepurii nostrii? Cine s-au inmultit asa de mult in ultimii 20 de ani, incat acum pe unde mergi, in orice functie mai de dai Doamne, ii gasesti stand la loc caldut? Oare va ganditi la ceea ce ma gandesc eu? Pe vremea lui Ceausescu, exista un nucleu de partid, o mana buna de ei, privilegiatii partidului, dar in rest exista marea masa de oameni, care erau cam egali in drepturi, venituri si obligatii? Acum avem zeci de partide, unele mai colorate ca si altele, unele mai populiste ca altele, dar fiecare la fel de ……( puneti voi ceea ce vreti). ” Iepurii”‘ nostrii sunt politicienii, cei care se fac pe banda rulanta, doar din si pentru  interes personal. Poti sa numeri pe degete, pe cei care fac din politica o profesie, o meserie , care sa o puna in slujba oamenilor.

Dupa 23 de ani, de la starpIrea Iepurelui comunist, au aparut zeci de mii de iepuri pedelenistosocialistliberali, care ne mananca toate resusrsele, tot ceea ce ar putea fi bun in tara noastra. Am crezut ca iepurele democratiei, va aduce doar lucruri bune, o imagine frumoasa, dar din pacate, pe langa lucrurile bune, a adus si cele rele. Ce e de facut ? Mai putem scapa de iepurii acestia, astfel incat sa nu mai strice ceea ce inca a ramas nestricat? Putem sa ne unim toti, pentru a crea un gard de care sa nu mai poata trece? Putem sa ne dam mainile, pentru a ii prinde, unul cate unul si a le demasca stricaciunile? La noi, cei multi si marunti, sunt solutiile. De noi depinde daca ii vom mai lasa sa creada ca a lor sunt holdele pentru care noi muncim ! Mai este speranta inca , atat timp cat nu ne-a murit de tot spiritul romanesc de lupta si nu am pierdut identitatea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s