Vorbele care fac rau

Posted: 15/01/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , ,

Credem uneori, daca nu totdeauna, ca putem spune orice, oricum si oricand , fara ca vorbele noastre sa aiba urmari.” Eu le spun, eu trag ponoasele, doar e libertatea de exprimare”. Omul e singura creatie a lui D-zeu, caruia i s-a dat si marele privilegiu de a isi exprima trairile, sentimentele si evetualele frustrari , prin vorbe. Uneori insa, acest privilegiu este transformat in pacoste, povara, pentru ca prin vorbele noastre ucidem, declansam avalanse, provocam tsunami, in viata altora! Vorba fara minte, fara constienta urmarilor aduse de ea, e mult mai dureroasa decat o palma data. Si asta cu atat mai dureros , cand aceste vorbe provin de la oameni sus-pusi, care trebuie sa fie responsabili de orice cuvant care il spun. Domnul Basescu, e un vorbitor, e unul care se baga in toate cele. Daca ar fi doar un neutru, un talk show man, toate ar fi bune si fara urmari. Dar cand  prin vorbele tale provoci ceea ce este acum , in strada, nu mai ramane de facut decat o cerere de iertare, daca te numesti om responsabil sau cel putin o lipire a unei  benzi autoadezive pe gura. Vorba noastra poate fi tamaduitoare sau poate aduce moarte, poate alina sau poate rani. Asadar , acum  mai mult ca altadata, e nevoie de vorba dulce, nu stiu de la cine si cum, pentru a linisti spiritele.

Reclame
Comentarii
 1. Dudas Danut spune:

  Nu vorbele fac rau ci neputinta unora de a le intelege. Vorbele trebuie spuse indiferent ca dor sau nu , dar intotdeuna il doare pe cel care nu poate da nimic si cere foarte mult , dar nu de la el ci de la altii.
  Raul nu este la altii ci in noi in fiecare. Astazi toata lumea este cu pretentii si nevoi care sa i le satisfaca altcineva .Fiecare ar fi bine sa se uite in aglinda si sa se intrebe ?”eu ce pot da ca sa primesc in schimb, ceea ce doresc.? adica intindete cat iti ajunge plapuma, ca altfel ramai descopertit.

 2. mariusbota spune:

  Un citat care imi place , cu actiune in toate domeniile, si care intareste partea finala a ceea ce spuneti, este:”‘ Daca toti oamenii ar fi la fel de……. ca mine, cum ar arata lumea, familia.locul de munca, etc?””

 3. Dudas Danut spune:

  Cred ca s-ar intampla adevarate minuni. Daca la un moment dat ,si asta ar putea fi posibil ,(ar putea spun) ,(exista aceasta posibilitate ), toti oamenii de pe planeta ar gandii pozitiv doar o clipa s-ar putea vindeca multe nenorociri si s-ar intampla adevarate minuni pentru multi dintre noi. Daca eu gandesc intr-un fel asta mi se datoreaza mie si lui DUMNEZEU pentru ca el imi da in fiecare moment gandul cel bun si probabil ma resplateste pentru ceea ce fac, si port capul pe umeri si creerul din el ca sa-l folosesc in sessul bun al lucrurilor, dar trebuie sa inteleg si sa realizez cu adevarat ceea ce este bine si rau si sa elimin raul.

 4. ACIDUZZU spune:

  Si din vorbirea de rau vei avea de invatat ! Sa ai puterea sa nu le mai auzi ! Vezi exemplul lui Saul fiul lui Chis, imparatul lui Israel si un…fost cautator de magarite !(1 Samuel 10:27: „S-au găsit însă şi oameni răi, care ziceau: „Ce ne poate ajuta acesta?” Şi l-au dispreţuit şi nu i-au adus niciun dar. Dar Saul s-a făcut că nu-i aude.”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s