Ganduri de inceput

Posted: 15/01/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , ,

Incerc, prin crearea acestui blog, sa ma alatur acelei categorii de oameni din societatea romaneasca , care doreste normalitatea ca mod de viata si care , prin toate actiunile practice intreprinse, in spiritul legii si al fricii de D zeu, sa aducem romanii la un nivel de viata normal.

Bucuria de zi cu zi a romanului, linistea si pacea lui sufleteasca, sunt  furate permanent de grijurile pe care le are si pe care, din pacate, nimeni nu i le impartaseste decat la nivel de demagogie! Ce e  de facut in acest context? Cum putem sa ne refacem principiile de viata sanatoase si sa restabilim prioritatile din viata noastra? Care ar trebui sa fie aceste prioritati? Ce principii avem in viata, de care sa nu ne fie rusine si cu care sa putem pasi inainte in Europa?

NOI ca si romani, am fost recunoscuti de-a lungul istoriei ca un popor intotdeauna unit atunci cand a fost cazul sa ne aparam impotriva cotropitorilor straini, si cu toate durerile, nevoile si pasurile noastre, nu ne-am prea lasat calcati in picioare ( decat in cazul tradarii din interior). Cred ca a sosit momentul sa incercam sa fim recunoscuti din nou in Europa, printr-o identitate clara, de popor care doreste sa fie propriul lui conducator. Din pacate, in ultimi ani, aceasta identitate a noastra de popor unit, s-a pierdut, tocmai pentru ca am intrat in democratie, si fiecare are dreptul sa isi faca glasul cunoscut. Pe vremea lui Ceausescu, eram toti, uniti, pentru ca aveam un dusman comun impotriva caruia luptam, comunismul. Acum, cei care ne-au condus in toti acesti ani, au stiut foarte bine sa ne dezbine unii impotriva altora si astfel sa ne conduca cum vor ei: intelectuali vs muncitori, sindicatele, bisericile. elevii vs profesori, pacienti vs medici Tocmai pentru ca au facut acest lucru, acum nu mai exista nici o forta comuna activa care sa aiba un glas puternic, ci exista doar  voci  imprastiate, de care nimeni nu tine cont!

Trebuie sa ne recastigam unitatea poporului, nu o unitate neaparat in gandire ( pentru ca suntem diferiti), ci o unitate in scopuri, principii, teluri!

Sper  sa redescoperim cu adevarat ce inseamna sa fim romani si crestini in acelasi timp, si mai ales ce putem face pentru a da mainile unii altora si a incerca sa iesim impreuna din starea in care suntem!

Reclame
Comentarii
  1. Mr WordPress spune:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s